Spolupráca obyvateľov pri zbere lístia

06.11.2013 Prievidza

S príchodom jesene začala mestská spoločnosť UNIPA spol. s r.o. so svojimi aktivitami v oblasti zberu lístia na území Prievidze. Pracovníci strediska záhradníckych služieb realizujú zber lístia prostredníctvom novej viacúčelovej techniky.

Nové stroje, ktoré sa využívajú na kosenie verejnej zelene, sú po výmene komponentov určené v jesennom období aj na zber lístia. Aj vďaka týmto moderným prístrojom bolo v tejto sezóne odvezených z územia mesta doposiaľ 50 ton lístia.

„V týchto dňoch mnohí obyvatelia uskutočňujú zber lístia aj samostatne v okolí svojich domov. Svojou aktivitou tak pomáhajú mestskej spoločnosti pri jesennej údržbe verejnej zelene, najmä samotným hrabaním lístia a tiež telefonickým alebo osobným nahlasovaním kôp lístia. UNIPA spol. s r.o. si túto spoluprácu pri zbere lístia a opiľovaní kríkov zo strany obyvateľov váži a zároveň im ďakuje za pomoc a disciplinovanosť, ktorú vyvinuli, pri uskutočňovaní týchto činností a estetizácii prostredia,“ poďakoval sa konateľ spoločnosti Miroslav Procháska.

Nakladanie s biologicky rozložiteľným odpadom
Obyvatelia mesta majú možnosť zdarma odovzdávať biologicky rozložiteľný odpad v prevádzke Kompostárne počas prevádzkovej doby. Za odovzdanie biologicky rozložiteľného odpadu môžu dostať obyvatelia mesta vrecko kompostu. Do kompostárne môžu bezplatne obyvatelia nosiť trávu, lístie, konáre zo stromov.

Do kompostárne môžu bezplatne obyvatelia nosiť trávu, lístie, konáre zo stromov.
 
Mgr. Michal Ďureje
hovorca mesta
 

Vyberte región